Investeren in Goud

Investeren in goud is mogelijk op een aantal verschillende manieren en daarmee dan ook interessant voor een grote groep mensen die gemakkelijk geld wil verdienen, zonder hier veel naar om te hoeven kijken of mee bezig te zijn. Het investeren in goud kan daarbij over het algemeen een hoop geld opleveren, zeker nu er veel onrust heerst op de verschillende financiƫle markten. Juist op de momenten waarop het met de economie wat minder gaat of deze zich moet gaan herstellen is het investeren in goud namelijk een goed idee voor mensen die een bepaald kapitaal beschikbaar hebben en daarmee geld willen gaan verdienen. Door goud aan te schaffen kan men namelijk geld verdienen door simpelweg te wachten met de verkoop van het goud en dit bijvoorbeeld pas na een aantal jaren te doen. Investeren in goud is op die manier heel gemakkelijk en kan aan de andere kant toch een hoop geld opleveren. Dit betekent tevens dat in principe iedereen dit kan en dat het helemaal niet nodig is om daarvoor een goede belegger te zijn of te weten hoe het investeren in het algemeen werkt. Natuurlijk kunnen mensen die investeren in goud gebruik maken van allerlei strategieƫn en tactieken, maar het is simpelweg niet nodig om een mooi rendement te kunnen maken en op die manier geld te kunnen verdienen aan het prachtige edelmetaal dat iedereen aan kan schaffen. Zo kunnen veel mensen investeren in goud en helpen ze elkaar indirect weer, aangezien de grotere vraag de prijs verder op blijft duwen en men er dus eigenlijk allemaal beter van wordt waardoor er een vicieuze cirkel ontstaat en men veel geld kan verdienen met het goud door het aan te schaffen. Uiteraard zijn er daarbij meerdere manieren beschikbaar om te investeren in goud. Zo kan men natuurlijk fysiek goud aankopen en op die manier het goud een paar jaar aanhouden. Na die tijd kan men het met een leuke winst verkopen, waardoor er veel geld is verdiend. Investeren in goud kan aan de andere kant ook door middel van waardepapieren, al brengt dat over het algemeen wel wat meer risico met zich mee waardoor het van belang is om vooral de aanbieder van de waardepapieren goed te kunnen vertrouwen; iets wat soms nogal lastig kan blijken wanneer men nog weinig ervaring heeft met het goud. Ten derde kan men natuurlijk investeren in goud door gebruik te maken van een spaarplan. Dit is een van de meest eenvoudige manieren om stukje bij beetje meer goud te verzamelen en op die manier te profiteren van de stijgende prijs van het goud. Het mooie van het investeren in goud is daarbij dat men altijd vrij is gesteld van de btw-verplichting, waardoor de prijs van het goud niet simpelweg met 19% verhoogd zal worden. Men kan op die manier relatief snel een netto rendement gaan maken en daarmee geld gaan verdienen aan het goud dat men heeft aangekocht.

Investeren in goud: fysiek goud

Het investeren in goud kan dus allereest door fysiek goud aan te kopen. Dit klinkt misschien als iets wat normaal alleen is weggelegd voor de echt rijken, maar aan de hand van bijvoorbeeld de gouden munten of de kleinere goudbaren kan in principe iedereen dit doen. Investeren in goud aan de hand van het fysieke goud is daarbij heel gemakkelijk, aangezien men in principe alleen maar hoeft te bepalen hoeveel geld er beschikbaar is en of men dit in een keer wil gaan investeren, of dat men dit liever in stappen doet. Wanneer deze factoren duidelijk zijn is het investeren in goud slechts een kwestie van het doen van een aankoop. Alhoewel het vaak om flinke bedragen gaat is het aankopen van het goud zelf eigenlijk niets anders dan het doen van welke andere aankoop dan ook; waardoor eigenlijk iedereen die gewoon zelf kan. Investeren in goud is daarom dan ook helemaal niet moeilijk en kan in principe iedereen gemakkelijk een hoop geld opleveren. Wanneer men het goud in huis heeft is het namelijk zaak om te wachten tot het moment tot de prijs van het goud ver genoeg gestegen is, waardoor men het edelmetaal weer met een leuke winst kan verkopen.

Investeren in goud: waardepapieren

Investeren in goud kan daarnaast ook aan de hand van waardepapieren. Deze methode brengt wat meer risico met zich mee, maar het is aan de andere kant niet nodig om het goud zelf op te slaan of te kiezen voor een professionele partij die dit kan doen. Men kan investeren in goud door waardepapieren aan et schaffen, die eigenlijk hetzelfde werken als briefgeld. De aanbieder heeft het goud beschikbaar en het waardepapier maakt men eigenaar. Het is natuurlijk wel van belang om er zeker van te zijn dat hij of zij het goud ook daadwerkelijk beschikbaar heeft.

Investeren in goud: spaarplan

Investeren in goud is bovendien mogelijk aan de hand van een spaarplan. Op die manier kan men in kleine stappen goud bij elkaar sparen en is het dus niet nodig om in een keer een grote investering te doen. Investeren in goud is op deze manier bijvoorbeeld heel aantrekkelijk voor mensen die graag in het goud willen investeren, maar dit graag willen doen met een deel van hun inkomen dat iedere maand als het ware over is. Een goud spaarplan werkt daarbij in principe niet heel anders dan een regulier spaarplan, waardoor men ook op deze manier eenvoudig kan investeren.

Investeren in goud: btw

De verschillende manieren om te investeren in goud zijn natuurlijk om uiteenlopende redenen interessant. In alle gevallen hoeft men echter geen btw te betalen over de investering, waardoor het mogelijk is om heel snel een netto rendement te gaan maken en er dus daadwerkelijk geld aan te verdienen. De overheid heeft namelijk bepaald dat men het goud eigenlijk alleen maar al investering aankoopt. Het is om die reden niet nodig om btw te betalen over de aankoop. Mensen die investeren in goud betalen dus alleen de intrinsieke waarde van het goud, plus de eventuele verkoopkosten die er door de handelaar worden berekend.